Länkstig

Modul 1: Organisation, ledning och kommunikation

Modul 1 fokuserar på att öka synligheten och tillgängligheten av SWERVE-infrastrukturen. Dessutom säkerställs att SWERVE förvaltas effektivt och i enlighet med kraven från Vetenskapsrådet och partnerorganisationerna.

Mål 

Målet med Modul 1 är att säkerställa att aktiviteter genomförs på ett koordinerat sätt och att alla möjligheter och aktiviteter kommuniceras till det svenska marina forskarsamhället. Den omfattar de centrala stödfunktionerna för projektet, såsom rapportering, koordinering av modulerna, övervakning av budgeten och genomförande av kommunikationsaktiviteter för projektet. Denna modul är avgörande för en effektiv och ändamålsenlig leverans av en nationell forskningsfartygsinfrastruktur som stödjer svensk marin forskning och säkerställer att de möjligheter och den tillgång som erbjuds genom modulerna är synliga och tillgängliga för alla potentiella användare. GU är den ledande organisationen för Modul 1.

 

Kommunikation

Ett centralt problem som SWERVE tar itu med är bristen på integrerad och lättillgänglig information om fartygsoperationer och möjligheter. Fartygens tillgänglighet, scheman och aktiviteter kommuniceras vanligtvis till en begränsad grupp, ofta inom en enskild organisation. I många fall har forskare svårt att få tillgång till information om fartyg utanför sina egna organisationer, och på samma sätt har fartygsoperatörer inget tydligt kommunikationssätt för att nå en bredare nationell publik. Dessutom har forskare från organisationer som inte äger/driver ett forskningsfartyg mycket svårt att få tillgång till fartygstid, utrustning och teknisk expertis. Modul 1 kommer att säkerställa en tydlig och öppet tillgänglig väg för informationsflöde och tvåvägskommunikation mellan forskare, tekniker och fartygsoperatörer på nationell nivå.

 

Koordination 

Ett centralt problem som SWERVE adresserar är bristen på integrerad och lättillgänglig information om fartygsoperationer och möjligheter. Fartygens tillgänglighet, scheman och aktiviteter kommuniceras vanligtvis till en begränsad grupp, ofta inom en enskild organisation. I många fall kan forskare inte enkelt få tillgång till information om fartyg utanför sina egna organisationer, och på samma sätt har fartygsoperatörer inga tydliga kommunikationskanaler för att nå en bredare nationell publik. Dessutom har forskare från organisationer som inte äger/driver ett forskningsfartyg mycket svårt att få tillgång till fartygstid, utrustning och teknisk expertis. Modul 1 kommer att säkerställa ett tydligt och öppet tillgängligt informationsflöde och tvåvägskommunikation mellan forskare, tekniker och fartygsoperatörer på nationell nivå.